Speakeri

Andrei Țărnea

Comisar General - Sezonul Cultural România-Franța

Diplomat de carieră, Andrei Țărnea este comisarul general al Sezonului Cultural România-Franța. După studiile efectuate în Europa și SUA el a devenit specialist în relații internaționale, a lucrat în Ministerul de Externe și a condus Institutul Aspen România, un think tank specializat în leadership și politici publice.

Prof. Dr.Virgil Păunescu

Director Centrul OncoGen

Prof. Dr. Virgil Paunescu este șeful disciplinei de Imunologie în cadrul Universității de Medicina și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara, Vice-Președinte al Academiei de Știinte Medicale și fondatorul Centrului OncoGen. Prof. Paunescu a realizat primul transplant medular din România, a fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, iar in perioada 2006-2014 a fost Consilier Prezidențial pe probleme de sănătate. OncoGen este cel mai avansat centru de terapii genice și celulare pentru tratamentul cancerului din Estul Europei si derulează proiecte de cercetare în domeniul imunoterapiilor și studii privind medicina regenerativă.

Mario De Mezzo

Fundraiser

Mario De Mezzo este unul dintre primii fundraiseri din România. A început în anul 2004 ca manager de strângere de fonduri pentru Habitat for Humanity România.Timp de trei ani a fost CEO al grupului editorial ALL, între 2010 - 2013, și a lucrat la Fundația Principesa Margareta, ca director executiv, între 2008-2010.

Dan Stoian

Antreprenor local, Arhitect și Formator

Arhitect orientat către clădiri cu consum redus de energie și amator pasionat de electronică și fizică, Dan promovează un mod de a construi eficient, economisind resursele și dând atenție naturii. Veți putea să îl vedeți pe scena TEDxPiațaVictoriei în data de 25 noiembrie, în Sala Multifuncționala A CJ Timiș.

Dana Sarmeș

PhD, Critic și Istoric de Artă

Dana Sarmeș s-a născut la Cluj-Napoca, trăiește și lucrează la Timișoara. Este lincențiată în Istoria și Teoria Artei și în Filosofie, cu master în Filosofie; Doctor în Arte Vizuale. Este curator independent, scrie cronică de artă, este Editor Șef al Colecției de Artă POINT, este din 2015 director executiv al Asociației Culturale Contrasens Timișoara.

Andrei Covatariu

Senior Research Associate at Energy Policy Group

Andrei este Digital Manager și Asistent Excutiv al CEO-ului Enel România. Din 2017 a devenit membru al Aspen, și totodată este un asociat de cercetare la EPG și liderul Energy Access TF, la FEL-100 (Future Energy Leaders - 100), o comunitate la nivel global care își propune să inspire și să crească viitorii lideri din domeniul energetic.

Radu Motișan

Fondator uRADMonitor

Pregătit ca și analist programator, Radu a văzut potențialul noilor tehnologii digitale și, folosindu-se de pasiunea pentru electronică, fizică și chimie le-a transpus într-un produs hardware autohton. Astfel, a apărut uRADMonitor, prima rețea globală de monitorizare a poluării, prezentă în peste 40 de țări din întreaga lume.

Amalia Gaiță

Artist Vizual & Muzician

Fotografiază, cântă și scrie. Ea este Amalia Gaiță, artist vizual și muzician din Timișoara. Stilul ei muzical este unul ecletic, o fuziune de jazz, soul, funk și rock. În călătoria ei muzicală de aproape 20 de ani, a făcut parte din diverse formule, dar în urmă cu doi ani, a început propriul proiect. Melting Sun, primul ei album va fi lansat la finalul anului.

Psihotrop

Junior Creative

La numai 19 ani, Psihotrop este unul din cei mai apreciați MC din scena hip-hop-ului underground românesc. Este recunoscut pentru abilitățile sale în materie de freestyle. Aceste abilități se referă la capacitatea de a a face rime pe loc combinate cu rime de acasa, pe fondul unui "moment" spontan. Prezența în mainstream a fost marcată de apariția proiectului “Mihai Preda”, proiect în care transpune materia pentru Bacalaureat în versuri de hip-hop.

Cristina Bălan

Artist

Cristina Bălan a fost solista trupelor Impact și ABCD. A început să studieze muzica încă din clasele primare, iar mai târziu s-a înscris la Conservator, dar a renunțat după doi ani. 2012 a fost anul care a marcat sfârșitul proiectului Impact, însă 3 ani mai târziu ea a revenit în forță câștigând cea de-a cincea ediție a emisiunii concurs ”Vocea României”. În urma unor experiențe personale, ea a început să militeze pentru conștientizarea problemelor cu care se pot confrunta părinții copiilor cu nevoi speciale.

Sergio Morariu

Fotograf

Cu o experiență de viață vastă, trecând prin planificarea resurselor de apă şi energie, project management, dezvoltare economică regională sau fotografie, Sergio este unul dintre inițiatorii FISART - Festivalul Internațional de Street Art Timişoara.

Manuela Strinu

Host

Manuela este business analyst, cu experiență în programare și jurnalism. Inginer, apoi corespondent desemnat Reporter European al Anului de către Reprezentanța Comisiei Europe în România, aduce împreună, în IT, tot ce a învățat urmându-și pasiunile spre dezvoltare software, presă scrisă, online și tv, proiecte internaționale și voluntariat.